• Nieuws uit Castricum
  • Posts
  • Nieuws uit Castricum: volgende zomer een nieuwe fietsenstalling aan het strand?

Nieuws uit Castricum: volgende zomer een nieuwe fietsenstalling aan het strand?

Hallo en welkom bij de 80ste editie van de Nieuws uit Castricum-nieuwsbrief. Van harte welkom ook zeven nieuwe abonnees. Lees je deze e-mail meteen op zondagochtend, dan heb ik een servicemededeling voor je. Een groot deel van het dorpshart staat vandaag in het teken van een triatlon. Er is daarom veel verkeershinder, zowel voor automobilisten als voetgangers en fietsers. Iets om rekening mee te houden én om je te vermaken, want je kunt langs het parcours kijken en je bekenden aanmoedigen.

In deze nieuwsbrief lees je een exclusief verhaal over de stand van zaken rondom de nieuwe fietsenstalling op het strand, ophef over appartementencomplex Duynpark en een nieuwe gemeentesecretaris die tegelijkertijd voor Castricum én Alkmaar werkt. Tot slot heb ik de nieuwe gemeente-app rondom afval getest en leg ik je uit wat deze app allemaal kan.

Al met al zit er bijna twee dagen werk in deze artikelen. Waardeer je mijn kritische, gratis en reclamevrije berichtgeving? Ik kan dit alleen blijven doen als iedereen af en toe een donatie via Tikkie overmaakt. Het bedrag en de frequentie bepaal je zelf. Bedankt!

Nieuwe fietsenstalling bij het strand moet volgende zomer open zijn

Deze week maakten de gemeente Castricum en exploitant PaanZee bekend dat er een tijdelijke extra fietsenstalling op het strand gerealiseerd is. Die was hard nodig, want een deel van de bestaande fietsenstalling is al maanden dicht vanwege instortingsgevaar. Mooi nieuws voor de zomermaanden, maar ik blik liever vooruit. Want waar blijft de beloofde nieuwe fietsenstalling met meer ruimte en mogelijkheden? Ik sprak erover met verantwoordelijk wethouder Roel Beems en Floor Biesterbos van PaanZee. Hun ambitie: de nieuwe fietsenstalling moet volgende zomer open zijn.

Lees via onderstaande link het hele artikel, inclusief afbeeldingen hoe de fietsen- en scooterstalling eruit komt te zien.

De nieuwe fietsenstalling aan het strand van Castricum moet volgende zomer open zijn. Die ambitie hebben de wethouder en exploitant.

Regel alles rondom je afval met deze nieuwe app

De gemeente Castricum heeft een nieuwe app uitgebracht over afval. Zo zie je in de app wanneer welk afval bij jou opgehaald wordt, kun je een nieuwe rolcontainer en afvalpas aanvragen en een barcode van een product scannen als je twijfelt in welke bak de verpakking moet. Ik heb de app getest en leg uit hoe je hem optimaal gebruikt - niet alle functies zijn namelijk eenvoudig te vinden.

Woon je in Castricum, dan is de Mijn Afvalzaken app een handige app om te installeren op je smartphone. Lees hier wat je met de app kunt.

Nieuwe gemeentesecretaris werkt voorlopig ook voor Alkmaar

Castricum zag haar gemeentesecretaris vertrekken naar Heemskerk en snoept de nieuwe gemeentesecretaris zelf weg uit Alkmaar. Maar: de komende maanden werkt die nieuwe gemeentesecretaris zowel voor Alkmaar als voor Castricum. Dat bevestigt de gemeente Castricum op vragen van nieuwsuitcastricum.nl. Ik vind het opvallend, want de gemeentesecretaris wordt ook wel de algemeen directeur van een gemeente genoemd. In dit geval dus nog even van twee.

Lees via onderstaande link het hele artikel.

De nieuwe gemeentesecretaris van Castricum werkt voorlopig ook nog voor Alkmaar. Dat is opvallend, want zijn functie is heel belangrijk.

Duynpark-advertentie levert boze reacties in plaats van kopers op

Duynpark wordt een appartementencomplex voor vijftigplussers en zal verrijzen op landgoed Duin en Bosch. De verkoop is vorige maand gestart, maar lijkt nog niet te vlotten. En een Facebook-advertentie om de verkoop aan te jagen, krijgt tientallen negatieve reacties over de torenhoge prijzen van de appartementen. Zie hieronder een selectie uit de reacties onder de advertentie.

Ben je benieuwd naar het hele verhaal over het prestigieuze woningbouwproject, waarvan de bouw volgend jaar start? Onderstaand artikel praat je bij over de stand van zaken.

Het appartementencomplex Duynpark in Castricum adverteert om kopers te trekken, maar ontvangt klachten over de hoge prijzen. Zo zit dat.

Kort nieuws:

  • Vermoedelijke weesfietsen in het dorpshart zijn inmiddels door de gemeente gelabeld. Zo'n fiets wordt binnenkort weggehaald, tenzij de eigenaar de fiets meeneemt of het label verwijdert. De opschoonactie - bekend van de fietsenstalling bij het treinstation - richt zich onder andere op de Dorpsstraat en het Bakkerspleintje, zo blijkt uit een rondgang van deze website.

  • Opvallend: een deel van winkelcentrum Geesterduin stond deze week wéér blank na een regenbui. Dat is de afgelopen maanden al vaker gebeurd, waarna het dak telkens gerepareerd is. Met name het stuk dak tussen de Albert Heijn en keurslager Van der Poel is een zwakke plek, blijkt ook deze week weer uit foto's op Facebook.

Tot volgende week

Bedankt weer voor je aandacht. Ik hoop dat je het een boeiende nieuwsbrief vond. Achter de schermen werk ik aan nieuwe verhalen én zet ik 's avonds artikelen van de 79 oudere nieuwsbrieven op de website in aanbouw. Dat is veel werk, maar het is ook leerzaam om door de berichtgeving van de afgelopen anderhalf jaar te gaan.

Draag je dit onafhankelijke nieuwsproject een warm hart toe? Ik kan deze artikelen alleen gratis en zonder reclames blijven brengen als alle lezers af en toe een donatie via Tikkie overmaken. Ik hoop op je waardering en hoor graag als je een vraag, nieuwstip of feedback hebt. Wil je deze nieuwsbrief aanraden? Dat kan door de e-mail door te sturen en door nieuwsuitcastricum.nl te delen.

Tot volgende week,

groeten Rens