• Nieuws uit Castricum
  • Posts
  • Nieuws uit Castricum: ook hier koelt de woningmarkt wat af en een interview met E-Fiber

Nieuws uit Castricum: ook hier koelt de woningmarkt wat af en een interview met E-Fiber

Hallo en welkom bij de 88ste editie van de Nieuws uit Castricum-nieuwsbrief. Van harte welkom ook nieuwe abonnees. In deze nieuwsbrief lees je twee exclusieve achtergrondverhalen en - volgens mij ook als eerste - wat de nieuwe eigenaren van het voormalig ING-kantoor in de burgemeester Mooijstraat in gedachten hebben.

Vorige week vroeg ik naar jullie vragen over E-Fiber, dat volgende maand start met de aanleg van glasvezelinternet. Die oproep leverde bijna twintig reacties op. Zelf had ik ook een serie vragen aan het bedrijf. Onderstaand interview geeft meer informatie over E-Fibers plannen in Castricum.

Het tweede verhaal zoomt in op de woningmarkt van Castricum. Ik nam een NVM-rapport door en vroeg alle lokale makelaars naar hún ervaringen. Hoeveel wilden er meewerken, denk je? Je leest het verhaal verderop in deze nieuwsbrief.

Al met al zit er ruim twee dagen werk in deze nieuwsbrief. Werk dat ik als onafhankelijk journalist alleen gratis kan aanbieden als iedereen af en toe een donatie overmaakt. Dus waardeer je mijn gratis en reclamevrije werk, dan kun je een donatie via Tikkie overmaken of via een antwoord op deze e-mail om mijn bankrekeningnummer vragen.

Veel leesplezier gewenst!

Wist jij dit al over E-Fiber in Castricum?

Glasvezel is hot: mijn artikelen over E-Fiber en concurrent Delta horen tot de best gelezen stukken in deze nieuwsbrief en op de bijbehorende website. Tof, want dan blijf ik jullie er graag over informeren (wat ik als technologiejournalist bovendien heel leuk vind).

E-Fiber start volgende maand met de aanleg van glasvezelinternet in Castricum en is hier naar verwachting in februari 2024 mee klaar. Je gaat het bedrijf dus een tijd overal in Castricum tegenkomen.

Onderstaand interview geeft antwoord op veelgestelde vragen zoals de aanleg, wanneer je gratis een glasvezelaansluiting kunt krijgen en eventuele addertjes onder het gras. Dank aan de vele lezers die hun vragen vorige week stuurden. Wie nog vragen over E-Fiber of Delta heeft, kan ze stellen via een antwoord op deze e-mail en in de reacties onder het website-artikel.

E-Fiber gaat in Castricum glasvezelinternet aanleggen. In dit interview lees je E-Fibers antwoorden op vragen van Castricummers.

Huis (ver)kopen in Castricum? Dit wil je weten

De woningmarkt stond een hele tijd op zijn kop, maar koelt landelijk gezien af door de gestegen hypotheekrente en torenhoge inflatie. Is die trend ook in Castricum zichtbaar en zo ja, wat merk je hier als huizenkoper én -verkoper van?

Ik zocht het uit via een NVM-rapport en een gesprek met een makelaar. Onderstaand artikel praat je bij over de verkoop- en aanbodcijfers, transactieprijzen, overbieden, de looptijd en meer zaken.

Ik ben benieuwd naar je reactie!

Hoe staat de woningmarkt van Castricum er in het najaar van 2022 voor? Je leest de trends via een NVM-rapport en een lokale makelaar.

Van ING-kantoor naar winkel en appartementen

Eind juni las je in dit artikel dat het voormalig ING-kantoor in de Burgemeester Mooijstraat een nieuwe eigenaar heeft en dat die aan een verbouwing begonnen is. Inmiddels kan ik je vertellen dat het pand door twee personen gekocht is - zij blijven graag nog even anoniem - en dat de gemeente de benodigde Omgevingsvergunning verleend heeft.

Uit die Omgevingsvergunning (pdf) blijkt dat het bankgebouw verandert in een winkelruimte (beneden) en drie appartementen. De eigenaren willen zichzelf en hun plannen pas bekendmaken als de bezwaarperiode verstreken is. Dat is medio september.

Kort nieuws:

  • In de vorige nieuwsbrief las je dat meerdere strandtenten, waaronder Club Zand in Castricum, in augustus overvallen zijn. De politie heeft deze week een man opgepakt en onderzoekt of hij één of meerdere inbraken gepleegd heeft. Eigenaren van strandtenten wachten vol spanning af, zeggen ze tegen het Noordhollands Dagblad (alleen voor abonnees).

Tot volgende week

Bedankt weer voor je aandacht, ik hoop dat je het een boeiende nieuwsbrief vond. Er zit veel werk in de onafhankelijke en kritische artikelen, die ik je helemaal gratis en zonder reclames stuur. Dat kan ik alleen blijven doen als ook jij af en toe een donatie overmaakt: lokale journalistiek voor en door lezers.

Je kunt doneren via Tikkie of om mijn bankrekeningnummer vragen door te antwoorden op deze e-mail. Ik hoor ook graag van je als je een vraag, feedback of nieuwstip hebt.

Graag tot volgende week,

groeten Rens