• Nieuws uit Castricum
  • Posts
  • Nieuws uit Castricum: gratis zomerbus naar het strand en vragen beantwoord over glasvezel van Delta Netwerk

Nieuws uit Castricum: gratis zomerbus naar het strand en vragen beantwoord over glasvezel van Delta Netwerk

Hallo en welkom bij de 81ste editie van de Nieuws uit Castricum-nieuwsbrief. Van harte welkom ook zes nieuwe abonnees.

Maandag was ik op een informatieavond van Delta Netwerk om te horen welke vragen inwoners hebben over de glasvezelplannen van het bedrijf. Dat leverde interessante inzichten op, ook omdat Delta weinig raad wist met de vragen die ik zelf stelde. Alle reden om een artikel te schrijven over de stand van zaken.

In deze nieuwsbrief lees je ook dat je deze zomer gratis met de bus naar het strand en terug kunt rijden. Omdat de Kustbus van Connexxion niet rijdt door een personeelstekort, huren de gemeente en ondernemers samen een touringcar in. Ik belde erover met wethouder Roel Beems en schreef onderstaand artikel.

Al met al zit er weer anderhalve dag werk in deze nieuwsbrief en bijbehorende artikelen, dat ik jou helemaal gratis en zonder reclames breng. Dat kan ik alleen blijven doen als jij als lezer af en toe een donatie via Tikkie overmaakt. Ook ik moet immers de hypotheek betalen. Steun jij mijn onafhankelijke journalistiek ook?

Veel leesplezier gewenst.

Tuut tuut: gratis met de touringcar naar het strand

Het nijpende personeelstekort in veel sectoren raakt ook de strandgangers van Castricum. Connexxion schrapt de Kustbus omdat er te weinig chauffeurs zijn. De gemeente en ondernemers hebben samen vervangend vervoer geregeld in de vorm van een touringcar. En omdat die geen OV-chipkaart accepteert, rijd je deze zomer gratis met de bus naar het strand (en terug). Lees er alles over in het artikel dat ik schreef op de website die bij deze nieuwsbrief hoort.

Lees het artikel op de website die bij deze nieuwsbrief hoort.

Vragen over glasvezel van Delta? Ik probeer ze te beantwoorden

Er gaan veel wildwestverhalen rond over de plannen van E-Fiber en Delta, concurrerende bedrijven die glasvezelinternet gaan aanleggen in Castricum. Ik krijg er vrijwel dagelijks vragen over (die ik graag beantwoord) en hoor in winkels regelmatig klinkklare onzin over aanlegdata, prijzen en de rol van de gemeente.

Als journalist informeer ik je daarom graag hoe het wél zit. Daarom was ik van de week bij een informatieavond van Delta Netwerk, waar ik luisterde naar vragen van inwoners en zelf vragen stelde aan de vertegenwoordigers van Delta. Vragen waar Delta nog geen antwoorden op heeft. Onderstaand artikel praat je in een paar minuten helemaal bij.

Delta Netwerk gaat glasvezel in Castricum aanleggen, maar weet nog niet wanneer het mag beginnen. Dit artikel legt uit hoe dat komt.

Ik blijf aandacht besteden aan de glasvezelplannen van E-Fiber en Delta Netwerk en hoor graag waar jij meer over wil weten. Je kunt gewoon even antwoorden op deze e-mail.

Kort nieuws:

  • Donderdag is de bouw gestart van de laatste fase van Nieuw Koningsduin. Op landgoed Duin en Bosch verrijzen nog eens zeventien luxe woningen, die minimaal 688 duizend euro kosten en waar volgens Makelaar enorm veel inschrijvingen voor waren. Ik schreef eerder over de huizen.

  • De politie heeft foto's verspreid van een fietsende man die in de nacht van 19 op 20 mei (ja, mei) van zeker tien auto's de banden heeft lek geprikt in Castricum en Limmen. De politie hoopt dat het delen van de foto's, je ziet er hieronder een, leidt tot tips over de identiteit van de verdachte.

Tot volgende week

Dank voor je aandacht, ik hoop dat je het weer een boeiende nieuwsbrief vond. Zo ja, dan steun je mijn kritische berichtgeving door een donatie via Tikkie over te maken. Je helpt mij ook door deze e-mail door te sturen naar bekenden en door nieuwsuitcastricum.nl te delen. Wie breng jij op de hoogte van écht lokaal nieuws?

Graag tot volgende week,

groeten Rens