• Nieuws uit Castricum
  • Posts
  • Nieuws uit Castricum: goed nieuws voor drie nieuwbouwprojecten én de Castricummerwerf

Nieuws uit Castricum: goed nieuws voor drie nieuwbouwprojecten én de Castricummerwerf

En: politieke partijen doen aangifte van gestolen verkiezingsborden

Hallo en welkom bij editie 113 van de Nieuws uit Castricum-nieuwsbrief. Welkom ook vijf nieuwe abonnees. En dank voor de leuke reacties op het Noppes-artikel, dat in ruim een week tijd al bijna 2500 keer gelezen is. Ook leuk dat onder meer het Noordhollands Dagblad, Omroep Castricum en De Castricummer mijn nieuws hebben overgenomen in hun kranten en websites.

In deze uitgebreide nieuwsbrief lees je over:

  • bekladde en verdwenen verkiezingsborden in de gemeente Castricum

  • de verkoop- en verhuurplanning van tientallen woningen via het project Startingerweg Fase 2A in Akersloot

  • de verkoopstart van negentig appartementen in de haven van Akersloot

  • vermoedelijk groen licht voor het woningbouwproject Zanderij Zuid in Castricum

  • ondernemers en de gemeente Castricum die samen de Castricummerwerf willen renoveren

Er zit weer twee dagen werk in deze nieuwsbrief, die jij gratis en zonder reclames kunt lezen. Mijn onafhankelijke en lokale journalistiek draait op de donaties van lezers. Hierbij wil ik graag de donateurs van vorige week bedanken. Draag jij mijn kritische berichtgeving ook een warm hart toe? Dan kun je een zelfgekozen bedrag via Tikkie doneren.

Drie partijen doen aangifte van bekladde en verdwenen verkiezingsborden in Castricum en Limmen

Afbeelding: Partij voor de Dieren

Komende week zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. Veel partijen die meedoen aan deze verkiezingen, hangen verkiezingsborden met slogans en logo’s om lantaarnpalen en andere objecten. Van drie partijen - GroenLinks, Partij voor de Dieren en PvdA - zijn afgelopen week meerdere verkiezingsborden in Castricum beklad en ontvreemd. In onderstaand artikel lees je over de deze zaak en gevolgen.

Verkoop en verhuur nieuwbouw Akersloot start in het tweede kwartaal

Zo komt de nieuwbouwwijk eruit te zien. Afbeelding via de gemeente Castricum

Het nieuwbouwproject Startingerweg Fase 2A in Akersloot is definitief. De verkoop (vrije sector en sociale koop) en verhuur (sociale huur) start binnenkort. In onderstaand artikel lees je alles over het nieuwbouwplan, dat een aantal straten aan Akersloot toevoegt.

Ook negentig appartementen in de haven van Akersloot in de verkoop

Eén van de acht appartementencomplexen. Afbeelding via de projectontwikkelaar

Wie denkt dat er in Akersloot niets gebouwd wordt, komt bedrogen uit. Hierboven las je over een nieuwe wijk met woningen en volgende week start bovendien de verkoop van negentig (!) appartementen verdeeld over acht complexen. Allemaal gelegen aan het mooie Alkmaardermeer. Maar om wat voor appartementen gaat het, wat kosten ze en wanneer start de bouw? Je leest het in onderstaand artikel.

Er lijkt groen licht te komen voor het grote nieuwbouwproject Zanderij Zuid

Een impressie van de nieuwbouwwijk. Afbeelding via de projectontwikkelaar

Een maand geleden berichtte deze website dat één persoon bezwaar heeft aangetekend tegen de bouw van Zanderij Zuid, het nieuwbouwplan van 103 woningen achter het station van Castricum. Dat bezwaar is deze week door de Raad van State behandeld. En lijkt geen stand te houden. Grote kans dat er snel groen licht komt voor Zanderij Zuid. Onderstaand artikel zet de stand van zaken op een rij zodat je weer helemaal up to date bent.

Zo willen ondernemers en de gemeente de Castricummerwerf renoveren

Een grote renovatie van de Castricummerwerf is in aantocht. Ondernemers en de gemeente willen samen optrekken om het bedrijventerrein grondig op te knappen en te verduurzamen. Het parkeerprobleem staat hoog op de agenda, om maar een voorbeeld te noemen. Ik woonde donderdag de raadsinformatieavond op het gemeentehuis bij om te horen welk plan er is, wat de gemeenteraad van het plan vindt en wanneer de wethouder met concrete voorstellen komt. Onderstaand artikel praat je bij.

Kort nieuws:

  • De 75-jarige man die afgelopen dinsdag bij een eenzijdig ongeval op de Parallelweg in Uitgeest met zijn auto tegen een boom reed en overleed, was een Castricummer. Dat vertelt de politie aan het Noordhollands Dagblad. De man is vermoedelijk door een natuurlijke oorzaak overleden. Een 24-jarige vrouw uit Alkmaar die naast de man in de auto zat, bleef ongedeerd bij het ongeval.

Tot volgende week

Bedankt voor je aandacht. Ik hoop dat je het weer een boeiende nieuwsbrief vond. Zo ja, dan hoop ik dat je mijn onafhankelijke berichtgeving wil steunen door af en toe een donatie via Tikkie over te maken. Je kunt zelf een bedrag kiezen. Als je feedback, een vraag of nieuwstip hebt, hoor ik graag van je via een antwoord op deze e-mail.

Graag tot volgende week,

groeten Rens