Nieuws uit Castricum: een nieuwe pastazaak in het dorp

En: veel kort nieuws over de gemeente

Hallo en welkom bij editie 125 van de Nieuws uit Castricum-nieuwsbrief. Welkom ook zeven nieuwe abonnees. Waar de vorige nieuwsbrief bol stond van zes langere artikelen, lees je deze week vooral kortere berichten. Steun jij mijn kritische journalistiek die je gratis kunt lezen ook? Je kunt een donatie via Tikkie overmaken of om mijn rekeningnummer vragen door te antwoorden op deze e-mail. Dank ook aan de donateurs van vorige week en veel leesplezier gewenst.

Exclusief: Pasta Prima gaat verse pasta’s en meer verkopen in Castricum

Castricum krijgt er een nieuwe horecazaak bij. Pasta Prima opent binnenkort de deuren in een al lang leegstaand pand aan de Dorpsstraat, praktisch naast het Bakkerspleintje. De twee initiatiefnemers gaan er verse pasta’s, ovenschotels en salades bereiden en verkopen, zowel via afhaal als bezorging. Lees er alles over in onderstaand artikel.

Beter Horen verhuist tijdelijk naar de Burgemeester Mooijstraat

Hett tijdelijke pand, gefotografeerd op donderdag. Foto: Rens Blom / nieuwsuitcastricum.nl

De lokale vestiging van Beter Horen in de Torenstraat verhuist komende vrijdag naar het voormalige Decokay-pand in de Burgemeester Mooijstraat. Beter Horen gaat het huidige pand namelijk verbouwen en denkt hier twee maanden voor nodig te hebben, meldt een medewerker desgevraagd aan deze website. Klanten zijn per brief geïnformeerd over de verhuizing en krijgen ook bericht als duidelijk is wanneer de vestiging in de Torenstraat weer opengaat.

Agenda:

  • Op 8 juni vindt een belangrijke en drukke vergadering van de gemeenteraad plaats. De gemeenteraad behandelt op die avond de Kadernota 2024 (waar deze website eerder uitgebreid over schreef) en stemt onder andere over plannen om de Castricummerwerf te vernieuwen en wat voor type nieuwbouw er komt op de locatie van de Maranathakerk. Afgaande op een recent gehouden commissievergadering over dat laatste onderwerp lijkt de variant van een zorgpraktijk in combinatie met appartementen te winnen van de variant die alleen appartementen voorstelt. Lees in dit recente artikel meer over de twee varianten.

Kort nieuws:

  • Traiteur Niels Kookt op het Bakkerspleintje heeft deze week via een huis-aan-huisblad aangekondigd een overnamekandidaat te zoeken. Niels wil namelijk een ander beroep gaan uitoefenen. Zijn nu gepubliceerde voornemen om te stoppen is alleen niet nieuw: deze website schreef al in januari dat de zaak te koop staat. De vraagprijs voor de onderneming blijkt sindsdien gezakt van 49.500 euro naar 35.500 euro.

  • Komende week rijdt de gemeente Castricum een extra GFT-ronde. Op welke dag de afvalwagen bij jou langskomt, zie je in de Mijn Afvalzaken-app en op deze website.

  • Afgelopen week vond er wéér een ongeluk plaats op de N203 tussen Castricum en Uitgeest. Een auto raakte op de verkeerde weghelft, botste tegen een bestelbus en belandde op de zijkant in de sloot. De bestuurder van de auto is meegenomen naar het politiebureau vanwege verdenking van rijden onder invloed.

  • De gemeenteraad heeft een profielschets (pdf) opgesteld die duidelijk maakt naar wat voor type nieuwe burgemeester Castricum op zoek is. De profielschets is afgelopen donderdag aangeboden aan de commissaris van de Koning in Noord-Holland, die nu een vacature gaat opstellen. Die vacature gaat pas na het zomerreces open (van 22 augustus tot 19 september). De waarnemend burgemeester van Castricum is deze week begonnen en draagt haar taken waarschijnlijk eind maart over aan de nieuwe burgemeester.

  • Een mooie ontwikkeling: de gemeente Castricum gaat vragen van raadsleden aan het college van burgemeester en wethouders voortaan maandelijks publiceren op haar eigen Facebook-pagina. Dat gebeurt nu al op de gemeentewebsite, maar weinig mensen weten die pagina te vinden.

  • Kringloopwinkel Noppes aan de Torenstraat is druk aan het verbouwen richting de opening. Een affiche op de winkelruiten maakt duidelijk dat de kringloopwinkel weekend- en vakantiekrachten zoekt.

Tot volgende week

Dank weer voor je aandacht, hopelijk ben je weer helemaal op de hoogte van het échte lokale nieuws. Ik maak deze nieuwsbrieven al 125 weken helemaal gratis, met als doel zoveel mogelijk Castricummers en andere geïnteresseerden geheel onafhankelijk te informeren. Als je vindt dat ik belangrijk werk doe, kun je mij steunen door een donatie via Tikkie over te maken of door om mijn bankrekeningnummer te vragen. Je helpt mij uiteraard ook door deze nieuwsbrief door te sturen naar bekenden die er wellicht interesse in hebben. Heb je vragen, dan kun je simpelweg even antwoorden op deze e-mail.

Ik wens je een fijne week toe,

groeten Rens