• Nieuws uit Castricum
  • Posts
  • Nieuws uit Castricum: de startersleningen zijn op, dus jongeren kunnen nog minder lenen

Nieuws uit Castricum: de startersleningen zijn op, dus jongeren kunnen nog minder lenen

Hallo en welkom bij de 86ste editie van de Nieuws uit Castricum-nieuwsbrief. In deze zomerse week heb ik een exclusief verhaal voor je over de lokale woningmarkt. De gemeente Castricum kan geen startersleningen meer verstrekken, waardoor jongeren een goedkope lening mislopen en nóg lastiger een eerste woning kunnen kopen. Een interessant verhaal voor starters en hun (groot)ouders, denk ik zo.

Ook lees je over de kermis in Limmen en het verwijderen van omgekeerde Nederlandse vlaggen in de gemeente.

Veel leesplezier gewenst en graag hoor ik van je als je een nieuwstip, opmerking of vraag hebt. Je kunt gewoon even antwoorden op deze e-mail.

Slecht nieuws voor starters op de woningmarkt

Jarenlang konden jonge Castricummers via de gemeente extra geld lenen om hun eerste huis te financieren. Maar nu de hypotheekrente veel hoger is dan een jaar geleden én de vraag naar woningen veel groter blijft dan het aanbod, krijgen starters een extra tegenvaller. De gemeente Castricum kan geen startersleningen meer verstrekken, blijkt uit onderzoek van nieuwsuitcastricum.nl. Hoe dat komt, wat de gevolgen zijn én wat de politiek kan doen, lees je in het uitgebreide artikel op de website.

Er zit anderhalve dag werk werk in dit exclusieve verhaal, dat ik jou gratis en zonder reclames breng. Ik kan dit alleen doen als alle lezers af en toe een donatie overmaken. Dus denk je na het lezen van dit verhaal: Rens, bedankt voor je onderzoek en uitleg, dan steun je mij door een zelfgekozen bedrag via Tikkie te doneren of door om mijn rekeningnummer te vragen. Bedankt!

De gemeente Castricum kan op dit moment geen startersleningen verstrekken omdat het speciale fonds te weinig geld bevat. Lees er alles over.

Kort nieuws:

  • De feesttent van Eetbar Lekker op de kermis van Limmen hoeft toch niet eerder dicht, en mag nu even laat sluiten als het café. Dat meldt de gemeente Castricum aan nieuwsuitcastricum.nl. Vorige week schreef deze website dat de gemeente Castricum had besloten dat de feesttent uren eerder moet sluiten en dat een petitie tegen dit besluit meer dan 2200 keer ondertekend was. Volgend jaar kan de situatie er weer anders uitzien, want de gemeente wil het evenementenbeleid veranderen. Welke impact dit gaat hebben, weet de gemeente nog niet.

  • De gemeente is op vrijdag 12 augustus begonnen met het weghalen van omgekeerde Nederlandse vlaggen die in de openbare ruimte hangen. Dat bevestigt een woordvoerder op vragen van nieuwsuitcastricum.nl. Omgekeerde vlaggen aan onder meer lantaarnpalen en verkeerslichten worden verwijderd, bijvoorbeeld. Op 13 augustus zijn inderdaad veel vlaggen in het dorpshart verdwenen.

  • Dit weekend geen livemuziek op het horecaplein in het dorp, want de ondernemers bleken door onderlinge miscommunicatie geen vergunning bij de gemeente aangevraagd te hebben. Muzikanten waren wél geboekt, en konden weer afgezegd worden.

Tot volgende week

Bedankt voor je aandacht, ik hoop dat je het weer een boeiende nieuwsbrief vond. Zo ja, dan herinner ik je er graag aan dat ik mijn journalistieke werk alleen gratis en zonder reclames kan volhouden als iedereen af en toe doneert. Je kunt een donatie via Tikkie overmaken.

Graag hoor ik van je als je een nieuwstip, vraag of feedback hebt. Tot volgende week,

groeten Rens